perjantai 19. elokuuta 2011

Bloggaamisen risut ja ruusut

Harrasteblogeissa ihmiset kirjoittavat harrastuksistaan, työstään, intohimoistaan ja lähes kaikesta maan ja taivaan välillä. Bloggaamista voi verrata myös päiväkirja kirjoittamiseen, sillä siellä omat ajatukset säilyvät pitkään ja muutkin saavat niitä lukea. Bloggaamisen voi kokea myös terapeuttisena, sillä jos ei pysty käsittelemään vaikeita asioita voi niistä kertoa blogin kautta. Harrasteblogeissa törmää yleensä muotiin ja valokuvaukseen liittyviin aiheisiin.

Sen lisäksi että blogin kirjoittaja kokee kirjoittamisen mielekkääksi, myös lukijat hyötyvät blogeista. Niistä saa oivia vinkkejä ja ideoita, jotka saattavat jopa innostaa tekemään omaa blogia, lisäksi blogien lukeminen on mukavaa ajanvietettä. Jotkin blogit voivat olla myös koukuttavia, jolloin niitä seuraa jopa vuosia.

Bloggaamisessa on myös huonot puolensa. Pitää muistaa, että jokainen voi lukea tekstejäsi, joten kannattaa miettiä mitä haluaa kaikkien kanssa jakaa. Kun lukioita kertyy runsaasti voi blogista tulla "kuuluisa" ja ihmiset voivat tunnistaa sinut kadulla ja tulla juttelemaan, joidenkin bloggaajien mielestä se on enemmän huono kuin hyvä asia.

1 kommentti:

  1. Jokamiehen julkaisumahdollisuudet ovat todellakin luoneet uuden universumin, jota joskus nomitettiin blogosfääriksi siitä syystä, että varsinkin alkuvuosina blogit linkittyivät vahvasti toisiinsa. Nykyisin sosiaalisen median verkostoja ja toimintaympäristöjä on niin paljon, että keskustelut ja kommentoinnit hajautuvat moniin paikkoihin, kuten Facebookiin tai Twitteriin, jonne tuoreita blogimerkintöjä linkitetään.

    Blogi sopii tosiaan sekä oman kiinnostuksen kohteen oppimispäiväkirjaksi että toisaalta varaventtiiliksi, johon voi purkaa tuntojaan, jopa terapeuttisessa mielessä. Kirjoittamisen on todettu tutkmuksissa vähentävät stressiä.

    Itse olen läytänyt mukavia juttuja neule- ja ruokablogeista. Ei tarvitse tilata kalliita lehtiä, kun tuoreita virikkeitä löytää blogeista. Eri aiheialueiden blogeja voi etsiä erityisistä hakupalveluista. Suomalaisia blogilistoja: Blogihaku, Blogilista.fi ja suomenruotsalainen Bloggen.fi, kansainvälisistä tunnetuin Technorati.

    VastaaPoista