maanantai 29. elokuuta 2011

Kiinnostava blogi

http://lauraexchangesstudentyear.blogspot.com/

Tämä blogi kiinnosti meitä, koska tiedämme ja tunnemme sen kirjoittajan; Lauran. Hän opiskeli meidän koulussa ja lähti 6.8. vaihto-oppilaaksi Jenkkeihin Oregoniin. Laura palaa Suomeen vuoden 2012 kesäkuussa. Blogissaan hän kertoo vaihto-oppilasvuodestaan ja kaikesta mitä hänelle siellä sattuu ja tapahtuu. Laura kirjoittaa blogia lähes joka päivä, ja onkin mielenkiintoista lukea minkälaista elämä Jenkeissä on. Blogi on suunnattu ehkä lähinnä kirjoittajan kavereille ja tutuille, sekä niille jotka ovat mahdollisesti itse lähdössä vaihtoon tai olleet vaihdossa. Laura kirjoittaa lähes joka päivä ja näin Suomessa olevat voivat olla helposti vuorovaikutuksessa häneen esimerkiksi kommentoimalla tekstejä. Voisimme kopioida kyseisestä blogista omaan blogiimme vaikkapa runsaan kuvien käytön.

2 kommenttia:

  1. Blogien yksi alamuoto ovatkin matkablogit. Hyvä tapa kirjoittaa matkaraporttia kotiväelle, jakaa kuvia. Se, että kirjoittaa joka päivä, takaa, että tunnelmat säilyvät. Jälkikäteen muistellen tekstistä tulisi toisenlainen. Digikuvat ja -videot ovat muuttaneet kuvallista kerrontaa.

    Toisaalta aina silloin tällöin muistutellaan siitä, että digitaaliset sisällöt eivät säily vuosisatoja, kuten käsin kirjoitetut kirjeet.

    Tiesittekö muuten, että internetissäkin toimii arkisto, jonne säilötään vanhoja verkkosivuja? Yritin etsiä Kotkan vanhoja verkkosivuja, mutta kaupungin sivuilla onkin ollut arkistointirobottein (eli ohjelmien) kietokoodi, joten Kotkan sivut eivät ole arkistoituneet. Tältä on esimerkiksi näyttänyt YLE:n etusivu vuonna 1996, kun te olitte vielä aika pieniä.

    VastaaPoista
  2. Olen itsekin joskus lukenut kaverin blogia kun hän lähti vuodeksi vaiho-oppilaaksi Jenkkeihin. Oli kiva pysyä mukana hänen elämässä blogin välityksellä :)

    Itse en varmaan "jaksaisi" päivittäin kirjoitella blogiin jos olisin vaihto-oppilaani, joten arvostan sellaisten ahkeruutta/mielenkiintoa ketkä jaksavat!

    VastaaPoista